E timpul să vă alegeți vacanța pentru Revelion

Am văzut deja o grămadă de oferte pentru vacanțele de Revelion, așa că testez terenul, măcar virtual. Visez la Mauritius și uite că Prestige Tours are un charter direct până acolo, doar de Revelion. E o premieră pentru România. Deci se poate! Mi se pare excelent, am ajunge la destinație în doar 10 ore, scutind pe puțin 8 ore din timpul alocat în mod normal unei călătorii până în Oceanul Indian. M-am uitat deja pe expedia.com, cel mai scurt zbor București – Mahebourg (oraș din Mauritius) ar fi de 18 ore și zece minute. Mmm!, o vacanță de relaxare, în plină iarnă, construind castele de nisip pe plaje exotice, înotând în oceanul turcoaz și bucurându-ne de mozaicul de culturi franceză, africană, britanică, arabă, chineză… Sună bestial! Am merge la Parcul de crocodili și țestoase uriașe din sudul insulei și ne-am prezenta acolo pe la 11:30, când e ora mesei. Spectacolul ar fi unic: să vezi câteva sute de crocodili înfulecând cu poftă, nu-i de ici de colo! Am face probabil și o croazieră cu un semi-submarin: un vas în care pasagerii sunt rugați să coboare sub linia de plutire și să privească lumea marină  și recifele de corali prin ferestrele mari de sticlă.
O variantă ar fi și Viena: e aproape, e destul de ieftin, iar vizita la Prater, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracție din lume, ar fi obligatorie. Ideea de a trasa o Potecă de Anul Nou, între centrul orașului,  Primărie și Prater, merită nota 10. Mai ales că zeci de gastronomi vor servi, de-a lungul ei, punch și tot felul de bunătăți culinare, iar anumite stații vor oferi spectacole cu muzică de operetă, pop, rock și, bineînțeles, valsuri.
Ca să le facem pe plac copiilor, am putea merge undeva la munte. Aș încerca Bansko, stațiunea de schi numărul unu a vecinilor bulgari. Milioanele de euro investiți în ultimii ani se simt, zona e de departe unul dintre cele mai avansate centre de schi din Europa. Și pentru că mereu mă gândesc la copii, am descoperit pe internet că există o grădiniță de schi, care-i introduce pe cei mici în lumea schiului cu ajutorul  Covorului Minune, o rulantă pe care se simulează mai ușor mișcările specifice pe pârtie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *